ویزای جستجوی کار

برای اون دسته از افرادی که نتوانسته اند از ایران شغل و کارفرمای موردنظر خود را پیدا کنند و تمایل دارند به صورت مستقیم در خاک آلمان دنبال کار بگردند، دولت آلمان یک نوع ویزا به نام ویزای جستجوی کار در نظر گرفته است.

مثلا، شما توی حوزه معماری تخصص دارید و از ایران با شرکت ها مکاتبه میکنید، اما شرکت ها میگن اگه شما آلمان بودید میتونستند شما رو استخدام کنند، اما از خارج نمیتونند، بعد شما در این حالت ویزای جاب سیکر میگیرید.
توجه کنید که حتما و حتما توصیه میشه قبل از اینکه بخواید تشریف بیارید آلمان به این فکر کنید که میخواید چه کاری انجام بدین؟ و این جوری نباشه که حالا بریم ببینیم خدا چی میخواد و چی پیش میاد!؟ مثلا تخمین درستی از هزینه ها داشته باشید، آمادگی برای مصاحبه، داشتن رزومه مناسب، و به عبارت دیگه، شما وقتی باید حضوری تشریف بیارید آلمان که ۹۰% آمادگی دارین و صرفا به دلیل عدم حضور در خاک آلمان، مثلا بخاطر اینکه ممکن پروسه ویزا طول بکشه، موقعیت کاری رو از دست میدین.

همین طور از دلایل دیگه مثلا وقتی که کارفرما لازم داره به صورت فیزیکی حضور داشته باشید. مثال دیگه وقتی هست که شما مطمئن هستید به صورت حضوری تاثیر بیشتری میتونید بذارید.
برای همین باید نسبت به بازار کار رشته و تخصص خودتون جستجوهای لازم رو انجام داده باشید و اطلاعات کافی جمع کرده باشین، مثلا اینکه کدوم شهرها بیشتر می تونید کار پیدا کنید؟ چه پیش نیازهایی لازم دارید تا اونجا بتونید کار پیدا کنید؟ زبان آلمانی برای کار کردن نیاز دارید یا فقط انگلیسی کافیه؟ و از این قبیل موارد.

 

شرایط گرفتن این ویزا شبیه ویزای بلوکارت هست با این تفاوت که در این مدل ویزا قرارداد کاری وجود نداره.

در این حالت پس از ارائه مدارک ذیل به سفارت آلمان و در صورت تائید مدارک، ویزای جستجوی کار  به مدت ۱۸۰ روز برای درخواست دهنده صادر می شود.

مدارک موردنیاز جهت دریافت ویزای جستجوی کار

  1. ترجمه رسمی انگلیسی یا آلمانی آخرین مدرک دانشگاهی با مهر تائید سفارت
  2. تائیدیه آنابین یا ارزیابی ZAB
  3. رزومه کاری مناسب به زبان انگلیسی یا آلمانی که نشان‌دهنده سوابق و توانائیهای شغلی شما باشد.
  4. گواهی تائید اشتغال بکار از شرکتهایی که در آنجا کار کرده اید.
  5. گواهی انگلیسی تمکن مالی به ارزش حداقل ۴۳۲۰ یورو از بانک (این مبلغ در روادید قید خواهد شد و باید در زمان ورود به آلمان همراه شما باشد و در آلمان یک حسابی بانکی بلوکه (Superrkonto) واریز گردد. یا دعوتنامه رسمی (Verpflichtungserklärung) مطابق با مواد ۶۶ و ۶۸ قانون اقامت آلمان
  6. انگیزه نامه مناسب به زبان انگلیسی یا آلمانی
  7. ترجمه انگلیسی یا آلمانی مدارک شناسایی با مهر تایید سفارت
  8. مبلغ ۷۵ یورو پول خرد جهت هزینه بررسی و صدور ویزا / صرفا اسکناس
  9. نشانی محل سکونت در آلمان (رزرو هتل یا دعوتنامه غیررسمی از خویشاوندان و یا دوستان به همراه کپی کارت شناسایی آلمانی و یا گذرنامه خارجی به همراه کپی مجوز اقامت معتبر)
  10. فرم تکمیل شده درخواست ویزا (راهنمای تکمیل فرم در خواست ویزا)
  11. مدرک زبان انگلیسی یا آلمانی، مدرکی که نشان دهد حداقل شما توانایی مکالمه را دارید