زبان تحصیل در دانشگاههای آلمان

کانال تخصصی تحصیل در آلمان

زبان تحصیل در دانشگاه های آلمان متغیره و رشته های مختلف یک دانشگاه ممکنه پیش نیازهای زبانی مختلفی داشته باشن. سفارت آلمان در تهران برای اعطای ویزا دانشجویی یا دکترا یا فرصت مطالعاتی از شما مدرک زبانی رو می خواد که دانشگاه یا استاد تقاضا کرده باشه. در نتیجه اگه دانشگاه مدرک زبان آلمانی نخواد و رشته تحصیلی ۱۰۰% به انگیسی ارایه بشه، سفارت هم هیچ مدرک زبان آلمانی از شما نمی خواد. برای دوره های دکترا به بعد اگه استاد طی نامه ای سطح زبان شما رو تایید کنه، دیگه نیازی نیست که هیچ مدرک زبانی، چه انگلیسی و چه آلمانی، به سفارت ارایه کنید. برای دوره ارشد هم چند مورد با همین شرایط مشاهده شده.  برای پذیرش نهایی در رشته های آلمانی زبان باید مدرک تعییت شده توسط دانشگاه رو داشته باشین ولی به جای پذیرش نهایی می تونین پذیرش مشروط بگیرین و بخشی از زبانتون رو آلمان بخونین. کسانی که قصد تحصیل به زبان آلمانی دارن و از دانشگاه پذیرش مشروط به کسب مدرک آلمانی مناسب یا گذروندن کورس زبان آلمانی در کشور آلمان می گیرن، برای اخذ ویزای تحصیلی باید به سفارت حداقل مدرک آلمانی ب۱ اریه کنن. در ادامه رشته های دانشگاههای آلمان رو بر حسب زبان تحصیل دسته بندی می کنیم:

۱- رشته هایی که زبان تحصیلشون کاملا آلمانیه و از همون بدو ورود باید مدرک زبان مورد نیازشون رو آماده کرده باشین. حالا ممکنه B1 یا B2 یا نمره ای بالا در آزمون TestDaf نیاز باشه یا چیز دیگه.

۲- رشته هایی که فقط آلمانیه ولی دانشگاه اجازه میده اول برین آلمان زبان بخونین و به حد مطلوبی برسین یا مثلا نمره خوبی در یک آزمون مثل همون TestDaf بیارین و بعدش درستون رو شروع کنین. البته باید توجه کنین که برای گرفتن ویزای این دانشگاهها که خیلی هم پرطرفدار هستند، باید حداقل مدرک B1 داشته باشین. در غیر اینصورت سفارت بهتون ویزا نمیده.

۳- رشته هایی که اکثر درسهاشون به آلمانین ولی درس انگلیسی هم دارن. این رشته ها هر دو مدرک آلمانی و انگلیسی رو ازتون می خوان و معمولا مدرک انگلیسی ای که ازتون می خوان پایینتر از مدرک آلمانیه. کلا دانشگاههای آلمان مدرک انگلیسی آیلتس ۵٫۵ در پایین ترین حد و آیلتس ۷ رو در بالاترین حالت از شما می خوان.

۴- رشته هایی که اکثر درساشون به انگلیسیه ولی چند درس به آلمانی هم دارن. این دانشگاهها معمولا از شما مدرک آلمانی در حد A2 یا B1 و بعضا B2 می خوان.

۵- رشته هایی که کلا انگلیسی هستند ولی از شما مدرک آلمانی در حد A1 یا A2 هم می خوان.

۶- دانشگاههایی که کلا انگلیسی هستند و اصلا مدرک آلمانی نمی خوان. برای ویزای این دانشگاهها سفارت هم ازتون مدرک آلمانی نمی خواد. رقابت برای گرفتن پذیرش این دانشگاهها خیلی سختتره. ما هم توصیه می کنیم که قبل اومدن، حتی اگه رشتتون انگلیسیه، آلمانی یاد بگیرین چون واقعا لازمه. هر چه بیشتر بهتر.

 

توجه: هزینه تحصیل به زبان تحصیل ارتباطی نداره

0