مراحل رفتن به آلمان

در این پست می خوایم به مراحلی که باید ازشون برای ادامه تحصیل تو آلمان عبور کنین، بپردازیم. البته اینجا فقط این مراحل رو نام می بریم، در نتیجه برای جزییات بیشتر هشتگ مربوط به همون بخش رو بخونید. لیست هشتگها را می توانید در کانال دانشجویی بیابید:

t.me/StudiumInDE/1794

قبل از هر چیز باید به این دقت کنین که زمان انتظار برای مصاحبه دانشجویی نامشخص هست. در نتیجه تعیین دقیق اینکه چه زمانی باید وقت بگیرید مشخص نیست. برای اطلاعات بیشتر هشتگ های وقت_سریعتر و وقت_مصاحبه_دانشجویی رو بخونین. بقیه مراحل به ترتیب زیر هستند:

گام اول:
از طریق هشتگ سرچ_رشته دنبال دانشگاه و رشته مورد نظرتون بگردین. چند دانشگاه و رشته رو انتخاب کنین.

گام دوم:
با توجه به دانشگاهها و رشته هایی که پیدا کردید و زبانی که این رشته ها تدریس میشن، تصمیم می گیرین که می خواین به زبان انگلیسی درس بخونین یا آلمانی. تصمیمتونو که گرفتین، شروع می کنین به یادگرفتن اون زبان. هشتگهای زبان_تحصیل، پذیرش_مشروط و پذیرش_حین_تحصیل رو هم بخونید.

گام سوم:
مدارک تحصیلیتون رو که شامل دیپلم، پیش دانشگاهی، گواهی قبولی کنکور (در صورت نیاز هم برای دانشگاه سراسری و هم آزاد)، ریزنمرات کارشناسی و دانشنامه کارشناسی، ریزنمرات ارشد و دانشنامه ارشد، و اونایی که فوق دیپلم دارن، ریزنمرات و دانشنامه فوق دیپلم، و یا مدارک دکترا یا اشتغال به تحصیل رو یا دارید یا آزاد می کنید، می برید به آلمانی ترجمه می کنید (برای پذیرش ترجمه انگلیسی هم کافی هست ولی سفارت ازتون ترجمه آلمانی می خواد در نهایت). هشتگ ترجمه_مدارک رو بخونید. بعد از ترجمه، ترجمه ها به مهر دادگستری و وزارت خارجه نیاز دارن که این کار یا توسط خود دارالترجمه یا خودتون انجام میشه. اگه هنوز دانشجو هستین یا مشمول خدمتین، داستانتون برای گرفتن مدرک فرق می کنه. معمولا یک سری ترجمه کافی هست.

گام چهارم:
باید کپی ترجمه مدارکتون رو به تایید سفارت برسونید‌. برای این کار هشتگ تایید_مدارک_توسط_سفارت رو بخونید.

گام پنجم:
سایر مدارکی که نیازه رو جور کنین. مثلا توصیه نامه استاد، مدرک_زبان، رزومه (نمونه_CV)، گواهی_کار… اگه مدرکی رو فعلا ندارین با دانشگاه مکاتبه کنین و مهلت بگیرین. مدارک رو طبق درخواست دانشگاه، یا مستقیم به خود دانشگاه می فرستین یا به یونی_اسیست (اونی اسیست). توجه کنین که اصل رو نمی فرستین، به جاش کپی تایید شده رو می فرستین. اپلای بعضی از دانشگاهها هم صرفا آنلاینه و نیازی به ارسال مدارک نیست.

گام ششم:
منتظر می مونین تا پذیرشتون بیاد. میرین مصاحبه. مدارک مصاحبه یکم متفاوت از مدارک دانشگاهه. مدارک_مصاحبه_دانشجویی رو بخونید. اگه مدرکی رو نداشته باشین معمولا نقص مدرک می زنن براتون و باید بسته به نوع مدرک یا هر چه زودتر یا موقع دریافت ویزا اون مدرک رو ببرین. رفع_نقص_مدرک رو بخونین‌. به طور همزمان از راههای مختلف دنبال اتاق یا خوابگاه هم می گردین.

گام هفتم:
منتظر می مونین ویزا بیاد، یا زنگ می زنن یا تو لیست میاد. با مدارکی که خواستن می رین ویزا رو می گیرین. تحویل_ویزا رو بخونین

گام هشتم:
اتاقتون رو نهایی می کنین، بلیط می خرین، وسایلتونو جمع می کنین (چی_ببریم)، می رین آلمان

گام نهم:
آدرستونو ثبت می کنین (ملده). حساب بانکی باز می کنین. دانشگاه یا کلاس زبان ثبت نام می کنین. بیمه ثبت نام می کنین. حدود دو ماه مونده به تموم شدن ویزاتون می رین برای گرفتن کارت_اقامت_دانشجویی درخواست می دین. البته دیرتر هم میشه ولی معمولا یک کارت اقامت موقت بهتون می دن. کلا زیاد فرق نمی کنه ولی خب کارت اقامت معتبرتره.

2+