مهاجرت تحصیلی

در این بخش می خوایم به مراحلی که باید ازشون برای ادامه تحصیل تو آلمان عبور کنین، بپردازیم. البته اینجا فقط این مراحل رو نام می بریم و بعدا به هر کدوم به صورت کامل و جامع می پردازیم.
قبل از هر چیز باید به این دقت کنین که زمان انتظار برای مصاحبه دانشجویی خیلی طولانیه‌. در نتیجه بسته به میزان آمادگیتون خودتون باید با برنامه ریزی دقیق تصمیم بگیرین که کی وقت سفارت بگیرین. مثلا اگه زبانتون در سطح خوبیه و مدارکتون آمادست منطقیه که قبل از هر کاری وقت سفارت بگیرید ولی اگه قراره تازه دو سال زبان بخونین، طبیعتا نیازی هم نیست که اول کار وقت بگیرین.‌ به هر حال خودتون با چک کردن زمان انتظار باید بتونید به تصمیم نهایی برسید.
گام اول:
تصمیم می گیرین که می خواین به زبان انگلیسی درس بخونین یا آلمانی. تصمیمتونو که گرفتین، شروع می کنین به یادگرفتن اون زبان. هشتگهای #پذیرش_مشروط و #پذیرش_حین_تحصیل رو هم بخونید
گام دوم:
مدارکت تحصیلیتون رو که شامل #دیپلم، پیش دانشگاهی، #گواهی_قبولی_کنکور(در صورت نیاز هم برای دانشگاه سراسری و هم آزاد)، ریزنمرات کارشناسی و #دانشنامه کارشناسی، ریزنمرات ارشد و دانشنامه ارشد، و اونایی که فوق دیپلم دارن، ریزنمرات و دانشنامه فوق دیپلم، و یا مدارک دکترا یا اشتغال به تحصیل رو یا دارید یا آزاد می کنید، می برید به انگلیسی #ترجمه می کنید. حتی اگه می خواین به آلمانی درس بخونین، به انگلیسی ترجمه کنین کافیه مگر اینکه دانشگاه گفته باشه فقط به آلمانی ترجمه کنید که تعداد این دانشگاهها خیلی کمه. بعد از ترجمه، مدارک مهر دادگستری یا وزارت خارجه نیاز دارن که این کار یا توسط خود دارالترجمه یا خودتون انجام میشه. اگه هنوز دانشجو هستین یا مشمول خدمتین، داستانتون برای گرفتن مدرک فرق می کنه.. معمولا یک سری ترجمه کافی هست.
گام سوم:
از طریق هشتگ #سرچ_رشته دنبال دانشگاه و رشته مورد نظرتون بگردین. چند دانشگاه و رشته رو انتخاب کنین.
⭕️ می تونین ترتیب گامهای یک تا سه رو به میل خودتون تغییر بدین. مثلا اول دنبال رشته و دانشگاه بگردین ببینین چی می خواد و بر اساس اون برین دنبال زبان و مدارکتون رو تکمیل کنید
گام چهارم:
باید کپی ترجمه مدارکتون رو به تایید سفارت برسونید‌. برای این کار هشتگهای #ترجمه و #تایید_مدارک_توسط_سفارت رو بخونید.
گام پنجم:
سایر مدارکی که نیازه رو جور کنین. مثلا توصیه نامه استاد، #مدرک_زبان، رزومه (#نمونه_CV)، #گواهی_کار… اگه مدرکی رو فعلا ندارین با دانشگاه مکاتبه کنین و مهلت بگیرین.  مدارک رو طبق درخواست دانشگاه، یا مستقیم به خود دانشگاه می فرستین یا به #یونی_اسیست (اونی اسیست). توجه کنین که اصل رو نمی فرستین، به جاش کپی تایید شده رو می فرستین. اپلای بعضی از دانشگاهها هم صرفا آنلاینه و نیازی به ارسال مدارک نیست.
گام ششم:
منتظر می مونین تا پذیرشتون بیاد. می رین مصاحبه. مدارک مصاحبه یکم بیشتر از مدارک دانشگاهه.  #مدارک_مصاحبه_دانشجویی رو بخونید. اگه مدرکی رو نداشته باشین معمولا نقص مدرک می زنن براتون و باید بسته به نوع مدرک یا هر چه زودتر یا موقع دریافت ویزا اون مدرک رو ببرین. #رفع_نقص_مدرک رو بخونین‌. به طور همزمان از راههای مختلف دنبال #اتاق یا خوابگاه هم می گردین.
گام هفتم:
منتظر می مونین ویزا بیاد، یا زنگ می زنن یا تو لیست میاد. با مدارکی که خواستن می رین ویزا رو می گیرین. #تحویل_ویزا رو بخونین
گام هشتم:
اتاقتون رو نهایی می کنین، #بلیط می خرین، وسایلتونو جمع می کنین (#چی_ببریم)، می رین آلمان
گام نهم:
آدرستونو ثبت می کنین (#ملده). حساب بانکی باز می کنین. دانشگاه یا کلاس زبان ثبت نام می کنین. بیمه ثبت نام می کنین. حدود دو ماه مونده به تموم شدن ویزاتون می رین برای گرفتن #کارت_اقامت_دانشجویی درخواست می دین. البته دیرتر هم میشه ولی معمولا یک کارت اقامت موقت بهتون می دن. کلا زیاد فرق نمی کنه ولی خب کارت اقامت معتبرتره