زبان تحصیل در دانشگاه های آلمان

زبان تحصیل در دانشگاه های آلمان متغیر و با توجه به مقطع تحصیلی، رشته و دانشگاه متفاوت باشد.
  1. زبان تحصیلی برخی رشته ها کاملا آلمانی هست و از بدو ورود باید مدرک موردنیاز دانشگاه را آماده و ارائه کنید. معمولا زبان آلمانی با سطح B2 یا نمره ای مشخص از آزمون تست داف مثلا ۴*۴ و یا مدارک دیگر مورد نیاز می باشد.
  2. بعضی دانشگاه ها به دانشجو فرصت می دهند که پس از گذراندن دوره های زبان آلمانی و رسیدن به سطح مشخصی و اخذ مدرک مورد نیاز مثلا TestDAFدرس خود را شروع کنند. این دانشگاهها به متقاضی پذیرش مشروط به گذراندن کورس زبان داده ولی نکته قابل توجه در خصوص اخذ ویزا با پذیرش این دانشگاهها که بسیار هم پرطرفدار هستند ارائه مدرک زبان B1 به سفارت جهت درخواست ویزاست. این یعنی در صورت داشتن پذیرش مشروط سفارت آلمان کماکان از متقاضی مدرک آلمانی B1 می خواهد.
  3. بعضی رشته ها هم هستند که زبان اصلی آنها آلمانی هست ولی بعضی دروس نیز به زبان انگلیسی تدریس می شوند، برای این دانشگاه ها ارائه مدرک هر دو زبان لازم هست. معمولا در این دانشگاه ها مدرک انگلیسی مورد نیاز کمتر از زبان آلمانی هست و در حالت کلی دانشگاه های آلمان در پایین ترین سطح آیلتس ۵٫۵ و در بالانرین سطح آیلتس ۷٫۵ نیاز دارند.
  4. برخی رشته ها هم هستند اکثر دروس آنها به زبان انگلیسی هست و تعدادی درس به زبان آلمانی ارائه می دهند. این دانشگاه ها بسته به نوع دانشگاه و رشته علاوه بر مدرک انگلیسی مدرک زبان آلمانی از سطح A2 تا B2 نیاز دارند.
  5. رشته هایی هم هستند که کاملا به صورت انگلیسی تدریس می شوند ولی برخی دانشگاه ها از متقاضی مدرک زبان آلمانی در حد A1 یا A2 درخواست می کنند چون معتقدند دانش پایه آلمانی برای زندگی در آلمان ضروریست.
  6. نهایتا دانشگاه هایی که کاملا انگلیسی هستند و نیازی به مدرک آلمانی ندارند. رقابت برای گرفتن پذیرش این دانشگاه ها خیلی سخت و دشوار هست. سفارت برای صدور ویزای تحصیلی از دانشگاه هایی که زبان آنها انگلیسی هست، نیاز به مدرک زبان آلمانی ندارد.

 

نکته مهم: 

  • سفارت آلمان برای صدور ویزاهای تحصیلی، دکترا یا فرصت مطالعاتی مدرک زبانی را نیاز دارد که دانشگاه و یا استاد مربوطه تقاضا کرده باشد.
  • برای دوره های دکترا و فرصت مطالعاتی، در صورتی که استاد طی نامه ای سطح زبان متقاضی را تایید کند، نیازی به ارائه هیچگونه مدرک زبان به سفارت نیست. برای دوره های کارشناسی ارشد نیز موارد محدودی با این شرایط هست.